Vraag geld voor je initiatief!

Potje Kleine Bewonersinitiatieven

Woon je in De Pijp en heb je, bij voorkeur samen met anderen, een idee waarmee je jouw buurt mooier en/of beter kunt maken? Dat kost vaak wat geld. We hebben een potje waaruit je maximaal € 500,- kunt krijgen voor je initiatief. Het gaat bijvoorbeeld om het helpen van mensen, tijdens de Coronacrisis en erna; of om onderlinge contacten in de buurt te bevorderen, zodat de leefbaarheid verbetert; of het gaat om vergroening van je straat of buurt.

Download hier het aanvraagformulier, met meer informatie. Neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt.

Heb je een idee voor groen in je buurt dan kun je ook meteen terecht voor het potje kleine bewonersinitiatieven van het Natuur&MilieuteamZuid via deze link:

https://nmtzuid.nl/2020/05/27/kleine-subsidie-voor-groen/

 

Stadsdeel Zuid ondersteunt bewonersinitiatieven

Heb je alleen of samen met anderen een goed idee om je buurt mooier te maken, zowel fysiek als sociaal? Je kunt geld aanvragen bij het Stadsdeel Zuid, tot een maximum van 3000 Euro.
Op Subsidie Bewonersinitiatieven in Zuid vind je meer informatie, over de voorwaarden en de wijze van aanvragen. Neem contact op met het Wijkcentrum om je te helpen bij je aanvraag.

Vanaf het najaar van 2019 is het ook mogelijk om bij het nieuwe particuliere Fonds voor Zuid een aanvraag te doen. Houd de website Mensen maken Amsterdam in de gaten. Uiteraard houden we je ook op deze plek op de hoogte.