Samen zelfstandig wonen

In 2017 is het Wijkcentrum De Pijp in samenwerking met !WOON begonnen met een korte reeks bijeenkomsten om mensen bewust te maken van de mogelijkheden om samen zelfstandig te wonen. De overheid wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijft wonen. Maar wordt iedereen daar wel blijer van? Zeker mensen die alleen wonen, moeten altijd maar hun best doen om sociale contacten te onderhouden. Ze zouden buren wel eens om hulp willen vragen, maar wat nou als ze die niet meer zo goed kennen?

Zelfstandig en toch samen

Sinds een aantal jaren is er een grotere variëteit aan coöperatieve woonvormen ontstaan. De gemene deler is dat u zelfstandig woont, maar dat er toch enige vorm van gemeenschappelijkheid is. Zelfstandig en toch samen dus. Dat is prettig als u wat ouder wordt, maar coöperatieve woonvormen staan natuurlijk open voor iedereen die zich daar prettig bij voelt. Sommige groepen organiseren de bouw zelf (maar vrijwel altijd met hulp), anderen werken samen met corporaties, of vastgoedeigenaren bouwen seniorencomplexen waar u zich gewoon voor inschrijft.

Op maandagmiddag 19 november 2018 is voorlopig de laatste bijeenkomst over samen zelfstandig wonen geweest. Klik hier voor een verslag van een eerdere bijeenkomst met extra informatie.