Informatie over Hallo De Pijp

Website

De website Hallo De Pijp is een aantal jaar geleden in het leven geroepen door Wijkcentrum De Pijp. Hallo De Pijp is onderdeel van Gebiedonline, een online platform in coöperatief eigendom, waar middels consensus besluiten genomen worden. "Gebiedonline is bedoeld voor mensen die met plezier in netwerken willen samenwerken aan een sociaal rechtvaardige en ecologisch veilige wereld. De leden van de Coöperatie Gebiedonline beschouwen het platform als een moderne 'commons' infrastructuur: een online plek van en voor iedereen - zo toegankelijk, eerlijk en vanzelfsprekend als water uit de kraan."

Enkele bekende Amsterdamse platformen zijn Hallo IJburg, Buurtgroen 020, Hallo Watergraafsmeer, Indische BuurtBalie, Wij zijn Nieuw-West en meer.

Nieuwsbrief

Er gaat wekelijks vrijdagmiddag een nieuwsbrief samengesteld door buurtbewoners en -ondernemers de deur uit. Het idee is, dat er zoveel als mogelijk bewoners, ondernemers en organisaties uit De Pijp zelf actief WENSEN, PROJECTEN, ACTIVITEITEN, VRAAG&AANBOD EN BERICHTEN uit/over De Pijp erin plaatsten, zodat de nieuwsbrief zichzelf vult.

Momenteel zijn op meer dan 500 personen en rond 110 organisaties in meer dan 80 locaties actief op Hallo De Pijp.