Programmareeks: De versnelling van de stad


Toonaangevende buurtbewoners delen hun visie op de ontwikkelingen binnen het stadsdeel. Via een divers programma delen onze gasten hun persoonlijke perspectief op de snelle verandering van de stad. Met o.a. documentaire, theater, muziek, poëzie en voordrachten.

De vijfde en laatste editie is op maandag 14 mei en is de versnelling volgens de deelnemers: Kijk terug, stap vooruit!

Welke thema's zijn de revue (meermaals) gepasseerd en welke aandachtspunten willen we terugzien op de gebiedsagenda van Stadsdeel Zuid?

Aanvang 20.00 uur, Ostade A'dam, Van Ostadestraat 233d.

Klik hier voor meer informatie.


Abdou Menebhi
is voorzitter van het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (Emcemo) en vertegenwoordigt de nieuwe buurtbewoners. Jantine Heuvelink is predikant van de Oranjekerk Amsterdam en creëert voor diverse stadsgenoten met regelmaat momenten van versnellen, vertragen, stilstaan en doorgaan. Peter van Maaren is bewoner van de Diamantbuurt en gaat de strijd aan met de eenzaamheid van zijn buren door verschillende projecten te initiëren. Samen, elk vanuit hun eigen expertise, kijken ze terug op hun avonden en uiten ze hun droom over ontwikkelingen in De Pijp en de Rivierenbuurt.


Verder op het programma

- In de documentaire Herdenking in mijn buurt vertellen jongeren uit de Diamantbuurt waarom zij herdenkingen op 4 mei zo belangrijk vinden, en op wat voor manier zij zich inzetten om de verhalen van de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

- Panel met de kersverse leden van Stadsdeelcommissie ZuidGianni Pollarini (VVD), Angelo Verhoeven (D66), Ercan Colak (PvdA), Maaike Leusink en Fem Korsten (GL) nemen kennis van wat er in de buurt gebeurt en gaan in gesprek met de toonaangevende buurtbewoners. Welke aandachtspunten kunnen zij meenemen?

- Theatermaker Lavinia Aronson speelt een solo die zij maakte voor de locatievoorstelling Supermarktblues. Een performance over de gentrificatie van De Pijp.

 

Presentatie: Michiel Bakker
Wanneer: maandag 14 mei 20.00u
Locatie: Ostade A'dam, Van Ostadestraat 233d
Tickets: 4 euro

 

 

 


ma 14 mei
20:00 - 22:00 uur