Boomtuin straatactie


Meer info: https://nmtzuid.nl/agenda-item/straatactie-bloeiende-boomtuin-2/

De buurtboomtuinen in de Van Woustraat

De Van Woustraat heeft een groot aantal boomspiegels in het brede deel van de straat. Dat zijn de stukken aarde rondom de bomen. Er staan momenteel hele leuke hekjes in, die voorkomen dat er afval wordt gedumpt naast de bomen en dat er honden in poepen. Maar veel van deze boomspiegels zijn kaal. Er groeit niets in. En dat terwijl er zoveel plek is naast de bomen voor een mooie boomtuin!

Een paar jaren geleden is er geprobeerd om er iets moois van te maken. En er zijn ook aantal bewoners en ondernemers in de straat die wel een tuintje onderhouden en hier veel energie in stoppen. Maar zou het niet fantastisch zijn als de hele straat straks vol staat met bloeiende planten en bloemen?! Daarom wil Natuur&Milieuteam Zuid een straatactie organiseren waarbij we samen met buren, ondernemers en groen-liefhebbende vrijwilligers hier de handen uit de mouwen steken. Om de tuinen die momenteel verwaarloosd worden op te knappen.

Wat gaan we doen?

Op zaterdagmiddag 19 mei van 13.00-16.00 uur gaan we de boomtuinen opknappen. Lijkt dit je leuk? Kom dan meehelpen! Het wordt een gezellige actieve middag en we kunnen veel handen gebruiken! Hoe meer handen, hoe meer tuinen we kunnen doen. Meldt je aan bij Anna van Natuur&Milieuteam Zuid (anna(at)nmtzuid.nl of 06-20539406). We zijn ook op zoek naar mensen die willen helpen met de voorbereiding. Denk dan bijvoorbeeld aan flyeren in de Van Woustraat en uitzoeken welke tuintjes er verzorgd worden en door wie.

Voor iedereen die meer wil leren over het onderhouden van boomtuinen: tussen 11 uur en half 1 is er een boomtuin onderricht in Plan C, Smaragdplein 24. Hier geven ervaringsdeskundigen tips en delen bewoners ervaringen over het goed onderhouden van boomtuinen. Lees het agenda bericht voor meer info over het boomtuin onderricht op 19 mei.

Start: hoek Van Woustraat/Lutmastraat
Tijd: 13.00 - 16.00 uur


za 19 mei
13.00 - 16.00