Groen Gemaal

Nieuws:
Er zijn weer ecologisch geteelde bollen verkrijgbaar op het Groen Gemaal, afkomstig van Hoeve Vertrouwen uit de Wieringermeer. De voorraad is beperkt dus wacht niet te lang.
Groen Gemaal is open dinsdag tot en met vrijdag van 13 tot 17 uur.

-----

Het Groen Gemaal is gevestigd in het oude gemaal dat in het Sarphatipark bij de west-ingang staat, met een kleine tuin eromheen. Het is jaren geleden door vrijwilligers van de werkgroep Natuur & Milieu van Wijkcentrum De Pijp in gebruik genomen als ecologisch plantenruilcentrum. Buurtbewoners kunnen planten, stekken en zaden uit hun tuin of geveltuin komen ruilen of weggeven. Verder kunnen buurtbewoners er terecht voor hulp of advies rond (gevel)tuin en balkon. Zij helpen tenslotte mee om de straten van De Pijp mooier te maken.

De vrijwilligers zorgen ervoor dat het Groen Gemaal elke middag open is voor buurtbewoners. Ook gaan ze op stap als bij een geveltuin bijvoorbeeld een klimplant opgebonden moet worden of gesnoeid en de bewoner dat zelf niet kan doen. Ze reiken een helpende hand bij zwaar werk in de tuin en stimuleren dat verwaarloosde geveltuinen (tijdelijk) geadopteerd worden door andere bewoners.

Verder is er een vierkante-meter-moestuin, een varenhoek, maken we zelf compost en onze eigen potgrond, hebben we een wormencompostbak en worden er bijen gehouden. Kortom er valt genoeg te zien om als inspiratie te dienen voor je eigen (gevel)tuin.

Het Groen Gemaal is geïsoleerd met leemstuc, wordt verwarmd met infrarood en kent andere creatieve oplossingen voor het isoleren van monumenten

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger voor het Groen Gemaal of als je wil meehelpen bij het medebeheer van het Sarphatipark.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur.

Voor meer informatie zie ook de weblog van het Groen Gemaal.